(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Zapečený květák
Potřebné ingredience
1 květák, salám (co máte doma), houby (žampiony, nebo dušené houby), hrášek, kukuřice.... česnek, 1/2 skleničky oleje, 1 hrnek mouky, 1/2 prášku do pečiva, asi 3 -4 vajíčka, sůl, pepř.
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme, poté rozmačkáme šťuchdlem dáme do misky. Přidáme salám (jakýkoliv) - nastrouháme na struhadle, nebo nakrájíme na kousky, přidáme houby (můžeme dát hrášek, kukuřici, nebo co máte rádi), rozmačkaný česnek, olej, mouku, prášek do pečiva, žloutky a vše zamícháme, osolíme, opepříme. Z bílků ušleháme sníh. Poté sníh jemně vmícháme k ostatnímu.
Vymaže a vysypeme zapékací misku a dáme péct.
Jako příloha mohou být brambory, popř. stačí jen zeleninový salát.
Dobrou chuť.
Vymaže a vysypeme zapékací misku a dáme péct.
Jako příloha mohou být brambory, popř. stačí jen zeleninový salát.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé